Plannen voor 2018

Voor het jaar 2018 wil de Stichting Bergkerkconcerten in ieder geval de volgende twee projecten gaan organiseren.

Johan Luijmes: zandtekeningen en muziek

In januari 2018 wil kunstenaar-organist Johan Luijmes een weekend lang een project realiseren, waarbij hij met zand uit de IJssel zandtekeningen op de vloer van de Bergkerk maakt. Dit doet hij door grote zandzakken met een gaatje erin aan een lang touw boven de vloer van de kerk te laten bewegen. Hierbij ontstaan bijzondere patronen. Die patronen zijn elke keer weer anders.

Tijdens het maken van de zandtekening zal meditatieve muziek klinken: door Johan Luijmes op het orgel of van andere musici.

Materclasses voor Deventer koren

In oktober 2018 organiseren we masterclasses voor geïnteresseerde Deventer koren. Die masterclasses worden gegeven door ex-leden van The King's Singers. Deze zangers behoren tot de absolute wereldtop in de a capella-muziek. Door mee te doen aan de masterclasses zullen de deelnemende koren hun niveau van uitvoeren kunnen verbeteren , en het plezier in zingen kunnen vergroten.

Maximaal zeven koren zullen kunnen meedoen. Bij een navraag bij Deventer koren bleek dat er zelfs meer koren interesse hebben. De masterclasses zullen echter openbaar zijn. Koren en koorleden die zelf niet mee kunnen doen, zullen dus al toehoorder ook het een en ander kunnen opsteken door als bezoeker mee te luisteren.

Het weekend begint op vrijdagavond met een lezing, en wordt op zondagmiddag afgesloten met een gezamenlijk concert.