Le Monde à l'Envers

Datum

Op zaterdag 20 januari kan iedereen in de Bergkerk er getuige van zijn hoe zich langzaamaan intrigerende zandtekeningen vormen op de klanken van meditatieve muziek. In het project “Le Monde à l'Envers” (de wereld ondersteboven) van beeldend kunstenaar en organist Johan Luijmes tekent een straaltje zand uit een fles aan het uiteinde van een lange slinger op een hypnotiserende manier steeds weer nieuwe patronen op een hemelsblauwe vloer. Als een tekening af is, wordt het zand weer verzameld en begint het hele proces opnieuw. Tijdens dit alles zal regelmatig meditatieve muziek klinken, o.a. door Johan Luijmes, orgel, Harrie Starreveld, shakuhachi (Japanse fluit), en het vocaal ensemble Firma Cantus.

Het project wordt diezelfde avond om 20:00 uur in een mooi verlichte Bergkerk afgesloten met een concert door Johan Luijmes (orgel) en Harrie Starreveld (shakuhachi), waarbij uiteraard ook weer zandtekeningen gemaakt worden. Entree is vrij met een vrijwillige bijdrage na afloop.

Overdag is de Bergkerk tussen 11:00 en 17:00 uur vrij toegankelijk voor iedereen die dit meditatieve evenement wil meemaken.

Labels