Livestream: vrijdag 21 januari om 20.00 uur | Odée Mertzweiller en Nina Spinosi

Het eerste concert van dit jaar vindt plaats op 21 januari a.s. om 20.00 uur en zal worden verzorgd door Odée Mertzweiller, gitaar en Nina Spinosi, sopraan.
Odée Mertzweiller en Nina Spinosi ontmoeten elkaar tijdens hun studie aan het Amsterdams Conservatorium. Geïnspireerd door hun klassieke opleiding en hun brede interesse in - en voorliefde voor andere soorten kunst is het duo voortdurend op zoek naar vernieuwing van de muzikale uitvoeringspraktijk. Met als doel het creëren van een pittoresk en origineel gitaar- en stemprogramma herscheppen Odée en Nina daartoe ook de muziek van anderen met hun persoonlijke arrangementen. In dit concert zullen zij werken ten gehore brengen van Bach, Vivaldi, Bellini, Manjon, Villa-Lobos en Obradors, gedeeltelijk ook door henzelf bewerkt.

Bekijk hieronder op vrijdag 21 januari de livestream.
Livestream: vrijdag 22 oktober om 20.00 uur | West Side Trio

Het West Side Trio is een strijktrio dat uniek is in zijn soort vanwege de bijzondere ‘cross-overs’ die zij maken tussen de traditionele strijkersmuziek en de hedendaagse elektronische muziek. Het concert is zowel live bij te wonen in de Bergkerk als online te volgen via een livestream. Vera van der Bie (viool, zang), Rani Kumar (viool, zang) en Annie Tangberg (cello, zang) hebben elkaar ontmoet in het Dutch Metropole Orchestra. Zij volgden allen een klassieke opleiding, maar hebben daarnaast ook veel ervaring opgedaan met jazz en popmuziek en zijn voortdurend op zoek naar nieuwe geluiden en verbreding van hun muzikale horizon.
In de Bergkerk speelde het West Side Trio eigen composities van hun volgende album ‘Alternate Realities’, dat begin volgend jaar zal worden opgenomen. Het gaat over verschillende lagen van realiteit die je kan ervaren, zoals wanneer je opeens middenin een wereldwijde pandemie zit. Verder speelt het trio hun versie van de muziek van Kraftwerk, een Duitse elektropop-band uit de jaren ‘70. Zij beschrijven een wereld van techniek en computers die inmiddels werkelijk onze realiteit is geworden.


Bekijk de livestream hieronder terug
Livestream: vrijdag 24 september om 20.00 uur | Farid Dorafshan & Mehdi Golshanzadeh

Het achtste concert in de serie Bergkerkconcerten op 24 september a.s. om 20.00 uur in de Bergkerk te Deventer zal worden verzorgd door de uit Perzië afkomstige Farid Dorafshan en Mehdi Golshanzadeh, die samen het duo Nawa vormen. Het concert is zowel live bij te wonen in de Bergkerk als online te zien via een livestream. Farid Dorafshan is een klassiek geschoold zanger, hij studeerde in 1994 af aan het Conservatorium van Teheran en woont al meer dan twintig jaar in Nederland. Hij heeft een aantal jaren zanglessen gegeven in het Muziekhuis in Deventer en verzorgde ook al vele concerten. Mehdi Golshanzadeh is een muzikant in hart en nieren, al meer dan 25 jaar actief in de muziek, hij zingt en speelt op authentieke Oosterse instrumenten, waaronder de tandoor, daf en setar. Hij is tevens actief als muziekdocent en musicus in een Iraans ensemble en dirigent van een kerkkoor in Apeldoorn.


Bekijk de livestream hieronder terug
Livestream: vrijdag 27 augustus om 20.00 uur | Sander van den Houten & Ab Weegenaar

Het zevende concert in de serie Bergkerkconcerten op 27 augustus a.s. om 20.00 uur in de Bergkerk te Deventer zal worden verzorgd door Sander van den Houten, orgel en Ab Weegenaar, fagot. Het concert is zowel live bij te wonen in de Bergkerk als online te zien via een livestream. Sander van den Houten is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en bespeelt daar het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Tevens is hij tweede organist van de Bovenkerk in Kampen en als titulair-organist verbonden aan de Burgwalkerk en de Broederenkerk aldaar. Hij studeerde onder anderen bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff en Theo Jellema. Ab Weegenaar is fagottist en stadsorganist van Kampen, en tevens eerste organist van de Bovenkerk. Hij studeerde bij Wim van Beek en Kees van Eersel en had vaste aanstellingen als fagottist bij het Noord-Nederlands Orkest, het Residentieorkest en het Gelders Orkest. Ook is hij als koorleider actief bij een aantal koren en het Bach-ensemble van de stichting Burgwal en is hij fagotdocent bij het centrum voor kunsteducatie ‘Quintus’ in Kampen. Sander en Ab brengen een gevarieerd en gemêleerd programma met werken van Sweelinck, Bruhns, Bach, Galliard, Senaillé, Gárdony, Staeps, Kee en Fucik.


Bekijk de livestream hieronder terug
Livestream: 30 juli 2021 | aanvang 20.00 uur | Karwan Hamid Halaq (Oosterse blaasinstrumenten)

Het zesde concert in de serie Bergkerkconcerten op 30 juli a.s. om 20.00 uur in de Bergkerk te Deventer zal worden verzorgd door Karwan Hamid Halaq, oorspronkelijk afkomstig uit Koerdistan. Hij bespeelt een aantal traditionele oosterse blaasinstrumenten en is daarnaast ook zanger. In zijn geboorteland leerde hij van zijn opa om te spelen op de balaban, en hij heeft zich daarna verder gespecialiseerd in het bespelen van allerlei andere soorten populaire oosterse blaasinstrumenten, waaronder de duduk en de ney. Karwan Hamad Halaq wordt bij dit concert vergezeld door Lex Pantelic, gitaar en tanboor en Ali Asghar Barani, percussie. Lees meer...


Bekijk de livestream hieronder (vrijdag 30 juli, aanvang 20.00 uur)
Livestream: 28 mei 2021 | aanvang 20.00 uur | Gerwin Hoekstra (orgel) en Elizabeth Kooy (sopraan)

Gerwin Hoekstra is hoofdorganist van de Grote - of Sint Jacobijnerkerk in Leeuwarden, en wordt bij dit concert begeleid door de sopraan Elizabeth Kooy. Het programma is opgebouwd rond het, in 2016 door Daan Manneke gecomponeerde stuk 'Le Bouquet'. Daan Manneke wordt ook wel genoemd ‘De Kapelmeester van de ruimte’. Manneke vat de ruimte op als een religieus symbool en heft in zijn composities bewust de grens op tussen religieuze en wereldlijke muziek. Ook heeft hij een sterke hang naar muziek uit het verleden. Lees meer...


Bekijk de livestream hieronder (vrijdag 28 mei, aanvang 20.00 uur)
Livestream: 23 april 2021 | aanvang 20.00 uur | Il Canto di Rame

Il Canto di Rame verzorgd op vrijdagavond 23 april in de Deventer Bergkerk het derde concert in de serie Bergkerkconcerten. Het duo bestaat Elske te Lindert (sopraan) en Liga Vilmane (orgel).Il Canto di Rame is een ensemble dat constant op zoek is naar de mogelijkheden van haar ongebruikelijke bezetting. Nooit denken de musici in beperkingen, altijd in kansen. Dat levert een breed repertoire op, van heel oude muziek, tot nieuwe stukken die speciaal voor hen geschreven zijn. Lees meer...


Bekijk de livestream hieronder (vrijdag 23 maart, aanvang 20.00 uur)
Livestream: 19 maart 2021 | aanvang 20.00 uur | Mehmet Polat (ud) en Daniel van Huffelen (contrabas)

Kijk hier de livestream van 19 maart 2021 terug: Mehmet Polat (ud) en Daniel van Huffelen (contrabas)Livestream terugkijken: 26 februari 2021 | Maurits Bunt (orgel en clavecimbel), Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba)

Kijk hieronder de livestream van het Bergkerkconcert van vrijdag 26 februari terug:
Maurits Bunt (orgel en clavecimbel), Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba)