Agenda

Il canto di Rame – kwartet met sopraan, saxofoon, cello & orgel

Datum: Vrijdag 23 april 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: via livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Het derde concert in de serie Bergkerkconcerten in de Bergkerk te Deventer wordt verzorgd door het kwartet Il Canto di Rame op vrijdagavond 23 april a.s.. Il Canto di Rame is een ensemble dat constant op zoek is naar de mogelijkheden van haar ongebruikelijke bezetting. Nooit denken de musici in beperkingen, altijd in kansen. Dat levert een breed repertoire op, van heel oude muziek, tot nieuwe stukken die speciaal voor hen geschreven zijn. Een concert van Il Canto di Rame is altijd een verrassend en veelzijdig gebeuren. Van één enkele stem tot het voltallige ensemble en alle combinaties die gemaakt kunnen worden, alles komt tot klinken. Veel ervaring hebben ze intussen met het arrangeren van stukken en het samenstellen van bijzondere programma's. In de Bergkerk zullen ze alle mogelijkheden van de prachtige ruimte ook volop benutten.

Elske te Lindert - sopraan
Iris Gruber - saxofoon
Marije Toenink - cello
Liga Vilmane - orgel

foto Bergkerkconcerten - Il canto di Rame

Voorgaande evenementen

(GEWIJZIGD) Mehmet Polat – ud

Datum: Vrijdag 19 maart 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: via livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Het tweede concert in de nieuwe serie Bergkerkconcerten in de Bergkerk te Deventer wordt verzorgd door het Mehmet Polat op vrijdagavond 19 maart a.s. Mehmet Polat is een meester ud speler, componist, ensemble leider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Van Afrika tot India, Perzië tot de Balkan, van modern tot jazz, hij combineert verschillende muziekstijlen met zijn Alevi spirituele, Anatolische volks- en Ottomaans klassieke muziekachtergrond. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie. Na vele jaren van onderzoek, heeft hij een eigen techniek ontwikkeld om verder te kunnen kijken dan de beperkingen van zijn eens zo traditionele instrument. Met zijn nieuwe techniek voor de linkerhand speelt hij meer moderne en verder ontwikkelde muziekstukken. Ook heeft hij een eigen ud ontwikkeld met twee extra bassnaren om de reikwijdte en functie van zijn instrument te vergroten.
Afgelopen juni bracht hij een nieuw album uit genaamd The Promise, waarvan we vrijdag 19 maart meer van zullen horen. Wij kijken erg uit naar dit concert, u hopelijk ook!

GEWIJZIGD: Helaas is het Emrah Oguzturk Trio, dat eigenlijk op de agenda stond voor deze dag, verhinderd vanwege het coronavirus, en kunnen zij aankomende vrijdag niet optreden.

foto Bergkerkconcerten - Mehmet

Maurits Bunt (orgel en clavecimbel) Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba)

Datum: Vrijdag 26 februari 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: via livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Het openingsconcert van de nieuwe serie Bergkerkconcerten zal worden verzorgd door Maurits Bunt (orgel en clavecimbel) Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba). Zij zullen een feestelijk en afwisselend programma uitvoeren waarbij met name ook alle registers en klankkleuren van het monumentale Holtgräve-orgel in de Bergkerk aan bod zullen komen. Het programma bestaat uit werken van Sweelinck, Bruhns, Monteverdi, Bach, Mendelssohn, Reger en Bovet. Voorafgaand aan het concert zal stadsbeiaardier Bauke Reitsma tijdens zijn beiaardbespeling vanaf de Lebuinustoren op de vrijdagmiddag speciale aandacht besteden aan dit concert met een daarop afgestemd programma.

Kijk hier de livestream terug.

foto Bergkerkconcerten - Bunt