Agenda

Emrah Oğuztürk Trio – duduk, kaval, ney & oosterse strijkinstrumenten

Datum: Vrijdag 19 maart 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: via livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Het tweede concert in de nieuwe serie Bergkerkconcerten in de Bergkerk te Deventer wordt verzorgd door het Emrah Oğuztürk Trio op vrijdagavond 19 maart a.s.
Emrah Oğuztürk bespeelt verschillende traditionele Oosterse blaasinstrumenten zoals de kaval, duduk en de mey. Met begeleiding van de Oosterse snaarinstrumenten van Orkun Ağır en Eren Akşahin zal het trio een concert verzorgen met muziek in Anatolische sferen. Na zijn eerste concert in 2013 bij de Bergkerk brengt Emrah Oğuztürk die het trio leidt dit keer voonamelijk liederen uit zijn eerst uitgebrachte solo album Roye Ma - Our Soul.

foto Bergkerkconcerten - Emrah

Il canto di Rame – dameskwartet met sopraan, saxofoon, cello & orgel

Datum: Vrijdag 23 april 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: via livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Meer informatie volgt binnenkort.

Voorgaande evenementen

Maurits Bunt (orgel en clavecimbel) Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba)

Datum: Vrijdag 26 februari 2021
Tijd: 20.00 uur
Locatie: via livestream op www.bergkerkconcerten.nl

Het openingsconcert van de nieuwe serie Bergkerkconcerten zal worden verzorgd door Maurits Bunt (orgel en clavecimbel) Lisa Bunt (sopraan) en Harald Bunt (viola da gamba). Zij zullen een feestelijk en afwisselend programma uitvoeren waarbij met name ook alle registers en klankkleuren van het monumentale Holtgräve-orgel in de Bergkerk aan bod zullen komen. Het programma bestaat uit werken van Sweelinck, Bruhns, Monteverdi, Bach, Mendelssohn, Reger en Bovet. Voorafgaand aan het concert zal stadsbeiaardier Bauke Reitsma tijdens zijn beiaardbespeling vanaf de Lebuinustoren op de vrijdagmiddag speciale aandacht besteden aan dit concert met een daarop afgestemd programma.

Op vrijdag 26 februari vanaf 20.00 uur is de livestream is te volgen op deze website.

foto Bergkerkconcerten - Bunt